İLETİŞİM HATTI

0(535) 468 58 22

E-POSTA ADRESİMİZ

iletisim@kubatedavi.com
> Akciğer Kanseri Tedavisi
Akciğer Kanseri Tedavisi
Akciğer Kanseri Tedavisi

Akciğer vücudumuzun oksijen gereksinimini sağlayan organımızdır. Her organ gibi akciğerimiz de birçok hücreden oluşur. Bu hücreler akciğerin normal olarak görevini yapabilmesi için ihtiyaç doğrultusunda bölünerek çoğalırlar. Akciğer kanseri, yapısal olarak normal akciğer dokusundan olan hücrelerin ihtiyaç ve kontrol dışı çoğalarak akciğer içinde bir kitle (tümör) oluşturmasıdır. Burada oluşan kitle öncelikle bulunduğu ortamda büyür, daha ileriki aşamalarda ise çevre dokulara veya dolaşım yoluyla uzak oranlara yayılarak (karaciğer, kemik,beyin vb. gibi) hasara yol açarlar. Bu yayılmaya metastaz adı verilir.

 Risk Faktörleri Nelerdir?

  • Sigara, puro, pipo (tütün) içimi: Akciğer kanserinin bugün ispatlanmış olan   en önemli risk faktörüdür. Asbest: Madenlerde, gemi yapımında, yalıtım malzemesi yapımında kullanılır. Solunum yollarında uzun süreli tahriş oluşturur.
  • Radon: Evlerde, toprakta doğal olarak bulunan,kokusuz radyoaktif bir gazdır
  • Verem hastalığı (tüberküloz): Bu hastalığın yerleştiği akciğer alanında sonradan akciğer kanseri gelişebilir.
  • Daha önceden akciğer kanseri geçirmiş olmak: Bir kere akciğer kanseri nedeniyle ameliyat olmuş, veya ışın tedavisi uygulanmış olanlarda ikinci bir kanser gelişme riski vardır. Sigara içmek bu riski ayrıca arttırır.
  • Radyoaktif uranyum cevheri gibi cevherler
  • Bazı kimyasalların uzun süreli solunması (arsenik, berilyum, kadmiyum, vinil klorür gibi)
  • Radyoterapi öyküsü
  • Hava kirliliği
  • Aile öyküsü

 Belirtileri Nelerdir?

Akciğer kanserlerinin en sık görülen belirtileri şunlardır;

  • Geçmeyen veya giderek kötüleşen öksürük
  • Öksürürken kan veya kanlı balgam çıkarmak
  • Derin nefes alırken, öksürürken veya gülerken kötüleşen göğüs ağrısı
  • İştahsızlık, halsizlik, yorgunluk ve kilo kaybı
  • Ses kısıklığı
  • Nefes darlığı
  • Sürekli tekrarlayan veya geçmeyen bronşit veya zatürre gibi akciğer enfeksiyonları

 Risk Faktörleri Nelerdir?

Düz akciğer röntgenleri ile akciğerde kitle görülen hastalara,öncelikle bilgisayarlı tomografi çekilir.Elde edilen üç boyutlu görüntü ile kitleye nasıl ulaşılabileceğine karar verilir.Hastadan ya tomografi rehberliğinde ya da bronkoskopi dediğimiz ince bükülebilir bir tüple akciğerine ulaşılarak iğneyle parça alınır.Bu işleme biyopsi adı verilir. Gerekli görüldüğü takdirde farklı görüntüleme tetkikleri de yapılabilir.

ÖN BAŞVURU

Sözleşme şartlarını okudum ve kabul ediyorum.

Küba'da Akciğer Kanseri Tedavisi

Küba tıbbının genetik mühendisliği alanındaki son başarılarının arasında kansere karşı ürettiği aşılar yer almaktadır. Aşı tedavileri, ileri vakalarda bile hastalara daha kaliteli bir yaşam sunabileceğini göstermiştir. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, Kübalı bioteknoloji uzmanları kanseri önleme konusunda geliştirdikleri bu yenilikçi ilaç ve tedaviler sayesinde kanseri terminalden kronik bir hastalığa dönüştürdüler.

Küba’da geliştirilen CimaVax ve Vaxira gibi aşılar vücudun bağışıklık sistemini uyararak kanser ile savaşmasına hazırlık yapar. 

Aşı;  ilaçla kanseri durdurmak yerine, vücudun kendi bağışıklık sistemini ayağa kaldırarak kanserle savaşmasını sağlıyor. Peki, bu durum nasıl oluyor? Tümör içerikli hücre, bağışıklık sistemini yanıltıyor. Bağışıklık sistemi, tümör hücresini kendisinden bir parça zannediyor. Vücudun kendisinin bir parçası olduğunu zannettiği tümör hücresi ise gün geçtikçe istediği gibi büyüyor. Tam bu süreçte de var olan tümör hücrelerinin büyümesini ve metastaz yapmasını önleyen kanser aşısı devreye giriyor. Cilt altına enjekte edilen aşı, tümöre karşı savaşan bağışıklık hücrelerini uyarıyor. Uyarı sonucunda; vücut, o tümör parçasının kendisine ait olmadığını anlıyor ve hastalığı durduruyor. Tedavide; tümörün ürettiği ve kan dolaşımında bulunan “epidermal büyüme faktörü” (EGF de denilen epidermal büyüme faktörü kanser hücrelerinin büyümek ve bölünmek için ihtiyacı olan bir proteindir.)  hedef alındığı için, kötü huylu hücrelerin istediği gibi büyümesi engellenmiş oluyor.  Amaç;  kanseri kronik bir hastalığa dönüştürmek ve ilerlemesini  önlemek.  

CIMAvax kanser tedavisi, hastanın bağışıklık sistemini uyararak EGF’yi durdurur. Kandaki EGF azalır ve kanser hücrelerinin büyümesi ve yaşaması durur. Antitümoral bir antikorddur. Racotumomab (Vaxira) Küba Moleküler İmmünoloji Merkezi ve Arjantin Buenos Aires Üniversitesi ile ortaklaşa Racombia adlı konsorsiyum tarafından geliştirilen bir aşıdır. Bu aşı kanser olmayan insan hücrelerinde bulunmayan ve kanser gelişmesiyle mutasyonla (değişime uğrayarak) oluşan bir proteini (NeuGcGM3 gangliositi) tanıyarak ona karşı bağışıklık hücrelerini (antikorları) harekete geçirir. NeuGcGM3’ün küçük hücre dışı akciğer kanseri(KHDAK) malign melanom, meme kanseri ve nöroblastom gibi bazı çocukluk çağı kanser hücrelerinde yoğun olarak bulunduğu bildirilmektedir. Aşının etkili olabilmesi için, önce kemoterapi ile kanser hücre sayısının bağışıklık hücreleri tarafından alt edilebilecek bir sayıya indirilmesi yani tümör yükünün azaltılması gerekir.

Hiçbir yan etkisi bulunmuyor!

Aşının hiçbir yan etkisinin bulunmaması; bu tedavinin en büyük avantajı. Bugüne dek ilacın enjekte edildiği cilt bölgesinin altında dahi herhangi bir değişiklik ya da yan etkiye rastlanılmadı. Bu durum, tedaviyi tercih etme sebebi olarak kılıyor.

 

HASTALIĞINIZ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN