İLETİŞİM HATTI

0(535) 468 58 22

E-POSTA ADRESİMİZ

iletisim@kubatedavi.com
> Diyabetik Ayak Ülseri
Diyabetik Ayak Ülseri
Diyabetik Ayak Ülseri

Ayak infeksiyonları diyabetik hastalarda önemli morbidite ve mortalite nedenidir

Diyabetik hastaların hastaneye başvuruların en az %20‟sinde neden ayak sorunlarıdır. Alt ekstremite amputasyonlarının başta gelen nedeni de diyabetik ayak infeksiyonlarıdır ve bu oran %50-70 arasında değişmektedir Tüm dünyada diyabetin ayak komplikasyonu nedeniyle 30 saniyede bir ayak kaybı yaşanmaktadır

Diyabetik hastalarda, başta Epidermal Büyüme Faktörü reseptörü (EGF) olmak üzere, büyüme faktörü konsantrasyonlarında azalmalar görülür. EGF, Epidermal Büyüme Faktörü (EGFR) reseptörlerine bağlanarak hücrelerin çoğalmasını ve yayılmasını destekleyen önemli bir büyüme faktörüdür. EGF’nin azalması yaraların iyileşmesini engelleyerek, ampütasyon kadar aşırı sonuçlara yol açabilir.

Küba’nın Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezi (CIGB), şiddetli diyabetik ayak ülseri tedavisinde kullanılan, ana maddesi  Epidermal Büyüme Faktörü (EGF) olan,  parenteral (doğrudan lezyon içi enjeksiyonlar) uygulanan, lezyonların ilerleyici ve devamlı iyileşmesini destekleyen  Heberprot-P ilacını geliştirmiştir. Diyabetik ayak ülseri bulunan yaklaşık 160.000 hasta Heberprot-P ile tedavi edilerek ampütasyon riskini % 75 başarı oranıyla azaltılmıştır.

Heberprot-P, kötü prognoza sahip kronik iyileşmeyen yaralar ve kapsamlı konvansiyonel tedavi yöntemlerine cevap vermeyen hastalar için uygulanır.

 

ÖN BAŞVURU

Sözleşme şartlarını okudum ve kabul ediyorum.

HASTALIĞINIZ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN