İLETİŞİM HATTI

0(535) 468 58 22

E-POSTA ADRESİMİZ

iletisim@kubatedavi.com
> Vitiligo
Vitiligo
Vitiligo

Vitiligo, deride pigment kaybından kaynaklanan beyaz alanların görüldüğü, kesin sebebi bilinmeyen bir deri hastalığıdır. En sık yüz, dudak, el, kol, bacak ve genital alanlar olmak üzere vücudun herhangi bir kısmı etkilenebilir. Dünya nüfusunun %1’nde görülür ve erkek, kadın ve tüm ırkları eşit oranda etkiler.

Vitiligo Kimlerde Olur?

 Vitiligo; 100 hastada 1 veya 2 kişiyi etkiler; bebeklikten yaşlılığa her yaşta görülebilmekle beraber, hastaların yarısında 20 yaştan önce başlar ve % 20 hastada aile hikayesi vardır

Vitiligonun sebepleri nelerdir?

Melanin denilen pigment deri, saç ve göz rengini belirler ve melanosit denilen hücrelerde üretilir. Eğer bu hücreler ölürse veya melanin üretemezse, deri daha açık renkli bir hal alır veya tamamen beyaz renkli olur. Bunun neden olduğu bilinmemektedir ama 4 ana teori vardır: 1- Melanositlerin hasarına neden olan genetik anormallik olabilir 2- Vücudun bağışıklık sistemi melanositleri parçalayabilir, pigmenti yabancı cisim olarak algılayıp yıkabilir. 3- Anormal fonksiyon gören sinir hücreleri melanositleri hasarlayabilecek zehirli maddeler yapabilir 4- Pigment üreten hücreler kendilerini yıkabilirler. Pigment yapılırken toksik ürünler üretilebilir ve melanositleri yıkabilir.

Vitiligo nasıl oluşur? 

Vitiligoda vücut kendi melanositlerine karşı otoantikorlar yapar ve hasarlandırır; aynı otoantikorlar tiroid gibi başka organlarda da hasara sebep olabilir. Bu nedenle vitiligo ile eş zamanlı başka otoimmun hastalıklar da ortaya çıkabilir. Vitiligo güneş yanığı ile tetiklenebilir. Açık renk tenli kişilerde vitiligolu alanlarla normal deri arasındaki fark yazın daha çok belirginleşirken, daha koyu tenlilerde tüm yıl boyunca vitiligo daha kolay fark edilir.

 Vitiligo tanısı nasıl konur? 

Deride oluşan beyaz alanlar sadece vitiligoda değil başka hastalıklarda da görülebilir. Bu beyaz alanların ayırıcı tanısı Dermatoloji uzmanı tarafından yapılır. Kesin tanı için gerekirse deri biyopsisi alınabilir ama çoğu zaman klinik olarak beyaz alanların görünümü ile tanı konulabilir.

 

ÖN BAŞVURU

Sözleşme şartlarını okudum ve kabul ediyorum.

Vitiligo tedavi edilebilir mi?

Vitiligolu hastalarda cildin durumunun iyileştirilmesine yardımcı olan bazı tedaviler vardır. Bu tedavilerin önemlilerinden birisi, Dr. Carlos Miyares Cao tarafından plasentanın alkol özü olan ve Küba’da geliştirilen Melangenina Plus merhemidir. Bu merhemin özelliği, enfekte olan yerleri ve/veya çevresindeki melanositlerin çoğalmasını uyaran kalsiyum ve melajin ile bilişimidir. İlaç, hastaların %86’sında verimlilik göstermiştir. İlacın azami etkinliğini elde etmek için temel etken; günlük uygulama disiplini ve tutarlı yapılmasıdır. Doğru şekilde kullanıldığında, uygulamanın ilk haftasında sonuçları görmeye başlanılır.

Melagenina Plus ile yapılan tedavi, Havana’daki Centro de Histoterapia Placentaria’da otuz yılı aşan bir araştırma süreciyle geliştirilmiştir. İlacın hiçbir yan etkisi olmayıp, çocuklar, yaşlılar, hamile kadınlar ve emzirme sırasında kullanılabilir.

HASTALIĞINIZ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN